No Frame
No Frame

Caerphilly Castle is the earliest example of the true regular concentric fortification, the so-called Edwardian style, in the British Isles. With its inner defences overlooking and commanding the outer ring of walls and salients, it is a bold and masterly design.

The new Visitor Centre, located within the Outer Ward and dominated by these inner fortifications, responds to this setting by focussing on the main Inner Gatehouse the new building attacking the old. Although primarily a massive oak framed structure, the proposed materials and form of the building ensure it is clearly a building of its time, but one that enhances and compliments its surroundings.

The sites south facing aspect and the thermal mass of the water within the adjoining moats is consequently being used to reduce the energy consumption of the completed building.

VISITOR CENTRE

Caerphilly Castle

News
Practice
Contact