• White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Pinterest Icon

Penhevad Studios, Penhevad Street,

Grangetown, Cardiff, CF11 7LU

© 2017 by Davies Sutton Architects

Cricket Pavilion
Caerleon

Commissioned by Newport City Council the new pavilion is located within a scheduled ancient monument on the edge of the town, adjacent to one of Britain’s best preserved Roman Amphitheatres.

 

Based upon the appearance of traditional sports pavilions, the design is a blend of modern architecture and natural materials. Although clearly a ‘building of its time’, considered use of these materials and their detailing, such as the stone boundary wall and horizontal timber boarding, enables the building to sit comfortably within its sensitive and rural setting.

 

In addition to the changing rooms and public toilets, the new building also provides for community use via the crèche, meeting and educational resource rooms also incorporated.

 

The project was joint winner of the Consortium of Local Authorities in Wales Building of the year Award in 2004.